Friday, March 27, 2015

Suamiku Heroku (Arysa Nasir) : Kerana...


*****************
Sesungguhnya Rasulullah s.a.w pernah bersabda, maksudnya:- 

Bahawasanya segala amalan itu harus disertai niat 
dan tiap seseorang itu pasti menurut niatnya. 
Maka barangsiapa yang berhijrahnya itu 
benar-benar kepada Allah dan rasulnya, 
maka hijrahnya adalah kepada Allah dan rasulnya 
(memperolehi pahala hijrah). 
Sedangkan, barangsiapa yang hijrahnya itu 
untuk menuju satu benda keduniaan 
yang hendak dicapainya 
atau seorang wanita yang hendak dikahwininya, 
maka hijrahnya adalah tertuju kepada sesuatu yang ia berhijrah kerananya itu 
(tidak memperolehi pahala hijrah).” 

(Rawahul Bukhari dan Muslim)




Another valuable review for my 2nd baby 
Tq Ainul for these beautiful words... I appreciate them, much!
Ia umpama sejalur cahaya dalam samar semangat...


Wednesday, March 18, 2015

Didik's Sport Day

14 March 2015.

Hari yg panas. Berbahang. Tanpa Papa (outstation to northern to monitor his MBA classes), agak mencabar bagi saya menjaga MAHAN n Babang & dlm masa yg sama nak bagi moral support pd Didik utk sukan tahunannya. 

Mujur Nek Imah & Bang Cik Lan mereka dtg menjenguk. Video & gambar semua dari ihsan Bang Cik. Terima kasih & alhamdulillah. Kalau tak, tak adalah memori hari sukan Didik ni...

Ini tahun terakhir Didik di PASTI. And this year, Papanya tak dpt bsm. Tak apa lah ye Dik. Papa kerja. Papa cari rezeki untuk kita. Ummi ada... insya-Allah always ada selagi dipinjamkan usia & upaya.

MAHAN pula tak reti duduk diam. Dah ala-ala supervisor sukan, jalan sana jalan sini. Lihat itu ini. Sampai didukung Cikgu Laili (cikgu besar, hu hu). Sdg budak2 berbaris dlm perbarisan & berikrar, MAHAN berlenggang menuju Didik & peluk abangnya tu. Adoilah... 

Didik pegang bendera kedua rumah merah 
MAHAN jadi pembantu peralatan sukan,
monitored by Nek Imah & Cikgu Laili..
Didik w his friends...
Rumah merah Didik juara sukan tradisi @ tarik tali &
juara keseluruhan sukan PASTI Al-Mawaddah tahun ni.
Wah... saya yg seronok lebih2. 

Video dari Cikgu Laili. Macam sayu je tengok video n dgr lagunya... ntah kenapa...
Mula je video ni dah nampak MAHAN hu hu...
Didik pula hanya muncul just for a second je di hujung video hu hu


Okay Didik... it was your last sport day with PASTI & Ummi happy lihat Didik enjoyed the day. EMpat tahun lagi lah pulak kalau nak attend sukan PASTI untuk MAHAN, d'bongsu Amir, hu hu... kalau ada umur saya... Aaamiin.

Tahun depan Didik akan melangkah ke tahun 1. Already registered successfully online dan dah disahkan, stamped di belakang sijil lahir utk sekolah yg sama dgn Babang. 

Didik, counting days dgn izin Allah to 2016! Hopefully... kalau Ummi masih tidak ditukarkan ke mana-mana hu hu...

PAGEVIEWS